ساختمان‌ های عجیب دبی

ساختمان های عجیب دبی
The strange buildings of Dubai

معرفی ساختمان‌ های عجیب دبی:

در طی پنجاه سال اخیر که دبی در روند رو به رشد خود قرار گرفته است، مسئولین آن همه‌ی تلاش خود را کرده‌اند که دبی به یکی از مدرن‌ترین مراکز دنیا تبدیل شود. امروزه سالانه میلیون‌ها بازدید کننده به دلیل امکانات فوق العاده‌ و ساختمان‌ های عجیب دبی، راهی سفر به این منطقه‌ی زیبا می‌شوند. در ادامه تعدادی از این ساختمان‌ها را که با معماری خاصی ساخته شده‌اند با هم بررسی می‌کنیم.

ساختمان‌ های عجیب دبی/هتل‌ها:

از آنجایی که تعداد ساختمان‌ های عجیب دبی زیاد است، اول از همه سراغ هتل‌های خاص، با معماری‌های منحصر به فرد می‌رویم. همان طور که می‌دانید در شهرهای گردشگرپذیر، سهم عظیمی از سرمایه گذاری‌ها در زمینه‌ی هتل سازی است و صاحب هر اقامتگاه سعی می‌کند امکانات ویژه‌تری را به نسبت هتل‌های رقیب ارائه دهد. برای رزرو تور دبی کلیک کنید.

هتل برج العرب

برج العرب یکی از بلندترین ساختمان‌ها و  هتل‌های 7 ستاره جهان می‌باشد. نمای بیرونی این مکان با الهام از بادبان یک کشتی تفریحی ساخته شده و در ارتفاع 210 متری از زمین دارای یک نوار اسکای ویو است و می‌توانید عصرانه‌تان را در این مکان صرف کنید و از مناظر بی‌نظیر خلیج فارس و سازه‌های دبی لذت ببرید. برج العرب در سال 1990 ساخته شده است و در لیست بهترین هتل‌های دنیا قرار دارد.

برج العرب
Burj Al Arab

هتل Raffles / رافلز

این هتل که در 19 طبقه و با الهام از معماری مصری ساخته شده است، یک هرم بسیار فوق العاده می‌باشد. یک فانوس زیبای طلایی در نوک هرم قرار گرفته و از بسیاری از نقاط شهر می‌توانید این نور را مشاهده کنید. معماری این هتل بسیار منحصر به فرد است و در سال 2007 توسط یکی از معروف‌ترین گروه‌های معماری جهان یعنی Bryn Lummus ساخته شده است.

در این ساختمان فرهنگ‌های مختلفی با هم آمیخته شده‌اند و برای کسانی که به معماری‌های ترکیبی علاقه دارند، بسیار مناسب است.

هتل رافلز ساختمان‌ های عجیب دبی
raffles Dubai

هتل Gevora / گورا

این هتل لقب بلندترین هتل جهان را داراست و به این ترتیب نام خود را در گینس ثبت کرده است. ساخت و ساز هتل گورا با 75 طبقه در سال 2005 آغاز شد و حدود 12 سال طول کشید تا تکمیل شود. طراحی منحصر به فرد این هتل فقط به نمای بیرونی محدود نشده و طراحی داخلی آن با مرمرهای سفید و طلایی زیبایی‌های آن را دو چندان کرده است. آخرین طبقه‌ی این هتل به یک هرم مثلثی طلایی متصل شده است که درخشندگی آن از تمامی سطح شهر نمایان می‌باشد.

هتل گورا
Gevora

ساختمان‌ های عجیب دبی/هتل برج خلیفه

بدون شک لیست ساختمان‌های عجیب دبی بدون برج خلیفه تکمیل نمی‌شود، البته کاربری برج خلیفه به هتل آرمانی که 160  اتاق آن را اشغال کرده است، محدود نمی‌شود. برج خلیفه در 163 طبقه و 823 متر، بلندترین ساختمان جهان می‌باشد و انواع و اقسام امکانات را در خود جای داده است.

برج خلیفه ساختمان‌ های عجیب دبی
Burj Khalifa

طراحی برج خلیفه

نمای بیرونی این ساختمان از حدود 24 هزار قطعه شیشه تشکیل شده است که تمیز کردن آن پروسه‌ای 2-3 ماهه دارد. مناره‌های برج خلیفه تو در تو و به شکل مارپیچ طراحی شده‌اند و این نمای هوشمندانه باعث شده است که ساختمان بسیار نورگیر باشد. این برج قرار بود که در 73 طبقه‌ی مسکونی ساخته شود اما بعدها بنا به دلایلی به مجموعه‌ای مسکونی، فرهنگی و تفریحی تبدیل شد. بلندی آخرین مناره و تاج این هتل به گونه‌ای در نظر گرفته شده که بتواند آن را به بلندترین ساختمان دنیا مبدل کند.

هتل Atlantis the palm/ آتلانتیس پالم جمیرا

شاید شما هم تصویر جزیره‌ی چند شاخه‌ی دبی که از نمای بالا شبیه به یک نخل است را دیده باشید. نام این جزیره پالم جمیراست و از هتل‌های مختلفی تشکیل شده است. اولین و معروف‌ترین این هتل‌ها، آتلانتیس می‌باشد. طراحی آتلانتیس به شیوه‌ای انجام شده که حس دریا و اقیانوس را بیشتر القا کند. این هتل از اساطیر آتلانتیس نمادهای زیادی را در خود جای داده و ترکیب دریا با عناصر عربی، زیبایی آن را دو چندان نموده است.

هتل آتلانتیس
Atlantis

ساختمان‌ های عجیب دبی/سازه‌های شهری:

علاوه بر هتل‌ها که سهم عظیمی در جذب گردشگر و مخاطب از سر تا سر جهان دارند، حتی بسیاری از ساختمان‌های اداری، تجاری و آپارتمانی دبی به شیوه‌ای ساخته شده‌اند که بر زیبایی‌های منطقه بیافزایند. در واقع دبی، به بوم نقاشی معماران مطرح دنیا تبدیل شده و هرکدام از آن‌ها سعی کرده‌اند که از خود اثری خارق العاده به جای بگذارند.

ساختمان Solar park / پارک خورشیدی دبی

بین ساختمان‌ های عجیب دبی حتما باید این پارک خورشیدی را قرار دهیم. معماری پارک خورشیدی دبی که  با اسم شیخ محمد بن راشد، نخست وزیر امارات نام گذاری شده، از جهات بسیاری فوق العاده است. نمای بیرونی ساختمان اصلی به شکل یک تاج مارپیچ طراحی شده و نمادهای معماری اسلامی را می‌توانیم در آن مشاهده کنیم. همچنین ارتفاع این ساختمان به 85 متر می‌رسد و قرار است برای تولید نیروی خورشیدی از آن استفاده شود. در این پارک، علاوه بر تولید انرژی خورشیدی که قرار است در امارات، به طرز شگفت انگیزی جایگزین سایر انرژی‌ها شود، افراد زیادی به عنوان پژوهشگر و دانشجو فعالیت خواهند کرد و از نمادهای اصلی توسعه‌ی پایدار دبی است.

پارک خورشیدی دبی
Solar Innovation Centre

ساختمان‌ های عجیب دبی/ O-14

یکی از بهترین نمونه‌های هنر و معماری مدرن در دبی، همین ساختمان است و افراد زیادی برای بازدید از آن خودشان را به دبی می‌رسانند. این ساختمان در 22 طبقه و با مساحت٣١٤٠٠ متر مربع ساخته شد و مسئله‌ای که آن را بین سال‌های 2007 تا 2011 که سال‌های ساخت آن است، به سر فصل مجلات معماری تبدیل کرده، طراحی بیرونی و داخلی منحصر به فرد است. شکل این سازه از بیرون با حفره‌های ریز و درشتی همراه می‌باشد که نسبت به هوای گرم دبی، نور را در بهترین حالت منعکس می‌کنند و به نوعی تهویه‌ی طبیعی هم محسوب می‌شوند. همچنین فضای داخلی  O-14 به گونه‌ای ساخته شده که دست طراحان داخلی برای جداسازی‌ها کاملا باز باشد. در واقع این بنا ستون داخلی‌ ندارد و این انعطاف پذیری یکی از برجسته‌ترین مزایای ساختمان است. همچنین اگر مایل به مطالعه‌ی مطلب خرید از دبی هستید کلیک نمایید.

ساختمان O-14
O-14

ساختمان Opus

این ساختمان در واقع دو سازه‌ی به هم پیوسته است که در وسط آن یک حفره وجود دارد. ساختمان Opus در سال 2019 تاسیس شده و با مساحت 84345 متر مربع، بخش‌های متنوعی را در خود جای داده است. حفره‌ی میان این بنا باعث می‌شود که تمامی واحدها، حتی آن‌هایی که در مرکز قرار دارند، از نور خورشید بی‌نصیب نباشند و ویوی آن‌ها مناسب باشد. این سازه آخرین هنر به جا مانده از معمار مشهور جهان، زها حدید است.

ساختمان اوپس ساختمان‌ های عجیب دبی
Opus

سخن پایانی:

با توجه به مطالبی که بررسی کردیم، شهر دبی در سالهای اخیر پیشرفت عجیبی در صنعت معماری و ساختمان‌سازی داشته است به گونه ای که خود را به عنوان قطب بناهای شگفت انگیز جهان در چند سال اخیر معرفی کرده است. برای آشنایی با شهر دبی و بخش های مختلف آن مجله‌ی گردشگری Safaroiranian را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *