غار نمکدان قشم | طولانی ترین غار نمکی جهان

طولانی ترین غار نمکی جهان در ایران قرار گرفته که آن را غار نمکدان قشم نامگذاری کرده اند. این غار که حدودا 90 کیلومتر با قشم فاصله دارد، جذابیت های منحصر به فردی را در دل خود جای داده است. از مهم ترین جذابیت های غار می توان به آستالاگمیت‌ها، قندیل ها و البته آستالاگتیت ها(ستون های تشکیل شده از مواد معدنی) اشاره کرد. همسفر ما تا انتهای این مقاله برای معرفی طولانی ترین غار نمکی جهان و جاذبه های دیدنی آن بمانید.

برای رزور تور قشم روی این لینک کلیک کنید.

طولانی ترین غار نمکی جهان کجاست؟

طولانی ترین غار نمکی جهان نه در استرالیا، نه ایالات متحده آمریکا و نه حتی در کانادا بلکه در ایران است. این غار در بخش جنوبی جزیره قشم قرار گرفته و در سال 1390 به عنوان یک میراث طبیعی به ثبت رسید.

کشف غار نمکدان قشم به سال 1377 باز می گردد. در سال 1377 به واسطه همکاری دانشگاه شیراز و زمین شناسان جمهوری چک این غار طبیعی که نتیجه رسوب نمک بود، کشف شد. گنبد نمکی قشم جزو پدیده های ناهموار محسوب می شود. بنابراین افرادی که تجربه غار نوردی نداشته باشند برای ورود به عمق غار دچار مشکل می شوند.

منظره این غار نمکی از دور بی نهایت چشم نواز و دیدنی است. سنگ کچ در قسمت گنبدی شکل بیرون غار و لایه های رسوبی که دیواره های شیب دار این غار را تشکیل داده اند، زیبایی وصف ناپذیری را برای گردشگران پدید می آورد. غار 6400 متری قشم که در حقیقت متعلق به دوران کامبرین (570 میلیون سال قبل) است، به عنوان دومین غار طولانی دنیا شناخته می شود.

طولانی ترین غار نمکی جهان
The longest salt cave in the world

قدم زدن در اطراف غار نمکدان قشم و مرور شگفتی هایش

حین قدم زدن در غار نمکدان قشم چیزهای زیادی توجه گردشگران را به خود جلب می کند که شاید کوه های نمک از مهم ترین آن ها است. نه تنها در بیرون غار، بلکه در درون آن نیز جریان آب وجود دارد. آبی که به دلیل وجود املاح مختلف قرمز رنگ، صاف و زلال است.

به محض ورود به غار بوی نم را حس می کنید. داشتن تجربه غارنوردی به گردشگرانی که علاقه دارند غار نمکدان را فتح کنند، کمک می کند. در غیر این صورت ایده آل ترین عمق برای بازدید از غار، عمق 20 متری است که نور کاملا مناسبی برای بازدید وجود دارد. در صورت تمایل به بازدید بیشتر از عمق 20 متری غار باید تجهیزات مناسب را به همراه داشته باشید.

نمک های غار نمکدان قشم خاصیت درمانی دارند

غار نمکدان مجموعه ای از همه زیبایی ها است. نمک های این غار نوعی نمک طبی هستند، چرا که ترکیبات فوق العاده ای را در خود جای داده اند. منگنز، پتاسیم و البه کلسیم جزو مهم ترین ترکیباتی است که در نمک های درمانی غار یافت شده است.

این نمک ها به واسطه داشتن خاصیت درمانی بهترین انتخاب برای افراد مبتلا به آسم انواع آلرژی ها و تنگی نفس محسوب می شوند. از بین بردن چربی های اضافی بدن یکی دیگر از خواص اصلی نمک طبی است.

قندیل های جوان این غار قدمتی 6 میلیون ساله دارند. بنابراین عدم آسیب دیدن آن ها هنگام بازدید گردشگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هر چند مسیرهای کاملا امنی برای گردشگران تعیین شده که می توانند با طی کردن آن ها از دیدن جذابیت های غار هر لحظه شگفت زده شوند.

نمک های غار نمکدان قشم خواص درمانی دارند
Qeshm Salt Cave Salts have healing properties

استلاکتیت‌ها، استلاگمیت‌ها و قندیل های غار نمکدان قشم

در ادامه سفر به دل جذابیت های طولانی ترین غار نمکی جهان توجه بینندگان به دنگال، کلفهشنگ یا همان قندیل های تشکیل شده از مواد معدنی جلب می شود. قندیل هایی که باعث بیشتر شدن جذابیت غار نمکی شده است. در نیمه های راه نمک کریستاله نقش کف پوش طبیعی غار را ایفا می کند. استلاکتیت‌ها و استلاگمیت‌ها دیدنی های دیگر غار نمکی هستند.

استلاگمیت‌های این غار در حقیقت حاوی خالص ترین نوع نمک خوراکی هستند. به همین دلیل طی سال های اخیر دچار آسیب هایی از طرف برخی گردشگران شده اند. از دیواره ها، کف پوش نمکی و رنگ های منحصر به فرد غار که بگذریم، دیدن قندیل سقفی فصل جدیدی از جذابیت های غار را به نمایش می گذارد.

قندیل های این غار ساختار منحصر به فردی دارند. ظاهر و شکل هیچ یک از این قندیل ها مانند دیگری نیست. جریان آب نمک یکی از موثرترین عوامل در شکل گیری قندیل های نمکی این غار بوده است. بالا بودن میزان رطوبت غار و عواملی مانند وجود جریان آب، زیبایی های قندیل نمکی، طولانی ترین غار نمکی جهان را دیدنی تر و وصف ناشدنی تر کرده است.

استلاکتیت‌ها، استلاگمیت‌ها و قندیل های غار نمکدان قشم
Stalactites, stalagmites and jellyfish of Qeshm salt cave

8 توصیه مهم برای بازدید از غار نمکدان قشم

هر چند که بازدید از غار نمکی به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی قشم هم فال است و هم تماشا، اما باید چند توصیه مهم را پیش از سفر به این غار بخوانید.

  1. دهانه های N1 و N2 و N3 دهانه های غار نمکدان است، اما گردشگران و بازدیدکنندگان مجاز به استفاده از هیچ دهانه دیگری به جز دهانه N1 نیستند.
  2. بهترین زمان برای بازدید از غار نمکدان قشم ابتدا آبان تا اواخر اردیبهشت است.
  3. همراه داشتن آب، خوراکی، چراغ قوه و البته داروهای شخصی هنگام بازدید غار ضروری است.
  4. با توجه خاکی بودن جاده ای که به غار نمکدان می رسد، ماشین های آفرود و نیسان بهترین وسیله نقلیه برای طی کردن مسیر است.
  5. غار نمکدان دارای 3 دالان است که بازدید از اولین دالان برای تمام افراد در گروه های سنی مختلف آسان اما بازدید از دالان های دوم و سوم کمی سخت است.
  6. با در اختیار داشتن نقشه غار نمکدان در ادامه مسیر غار نوردی با مشکلی مواجه نمی شوید.
  7. با توجه به طولانی بودن غار (6500 متر) بازدید تا عمق تقریبی 300 متری برای افرادی که تجربه غارنوردی ندارند، مناسب است.
  8. علاوه بر خفاش ها، حشرات سفید رنگی که بسیار کوچک هستند، در این غار زندگی می کنند. برای در امان ماندن از آسیب آن ها، پوشیدن لباس های بلند توصیه می شود.

8 توصیه مهم برای بازدید از غار نمکدان قشم

هزینه ورودی غار نمکدان قشم + آدرس

هر چند که هزینه ورود غار نمکدان قشم تا چند سال قبل کاملا رایگان بود اما در حال حاضر ایرانی ها برای بازدید از این غار باید بلیطی با قیمت 7500 تومان را تهیه کنند. گردشگران خارجی البته هزینه بیشتری برای بازدید از این غار می پردازند. هزینه بلیط آن ها حدودا 30 هزار تومان است.

هزینه ورودی غار نمکدان قشم + آدرس
Qeshm salt cave entrance fee + address

دسترسی به غار نمکدان قشم

همانطور که پیش از این گفتیم، غار نمکی قشم 90 کیلومتر دورتر از جزیره قشم است. مسیر دسترسی به این غار خاکی و نسبتا سخت است. ماشین های آفرود مناسب ترین وسیله برای طی کردن جاده خاکی دسترسی به غار محسوب می شوند. با طی کردن حدودا 300 کیلومتر می توانید به غار برسید. غار نمکی حد فاصل دو روستای سلخ و کانی است.

مسیر دسترسی غار نمکی قشم: به قشم بروید. از آن جا به سمت رمکان، بعد تنبان و بعد طبل بروید. روستاهای چاهو و درکو را رد کرده و از جنوب روستای گوری خارج شوید. حد فاصل روستای کانی تا سلخ محل قرارگیری غار نمکی است.

جمع بندی

غار نمکدان قشم جزو جاذبه های گردشگری است که نام های مختلفی دارد. این غار با نام سه مرد برهنه نیز شناخته می شود. به این غار، غار نمکی قشم نیز می گویند. طولانی ترین غار نمکی جهان نیز یکی دیگر از نام هایی است که با شنیدن آن متوجه می شوید صحبت از کدام غار در میان است. هر چند که تابحال 6600 متر از غار نمکی هرمزگان (قشم) کشف شده اما این غار هنوز هم دیدنی های کشف نشده زیادی دارد که سختی و صعب العبور بودن مسیر مانع دسترسی کاوشگران به آن شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *