نحوه بررسی مقدار عوارض و مالیات بلیط هواپیما

عوارض و مالیات بلیط هواپیما

محاسبه مقدار عوارض و مالیات بلیط هواپیما

سفر های هوایی با هواپیما ها بخش قابل توجهی از حجم سفر ها خصوصا سفر های خارجی را تشکیل می دهد. سفر با هواپیما مزایای زیادی همچون سرعت بالا، آسایش و راحتی، امنیت و … را دارد و از این رو خیلی از افراد حاضر می شوند تا با پرداخت هزینه بیشتری، با خرید بلیط هواپیما سفر هوایی انجام دهند.

در این مقاله پیرامون برخی از هزینه های سفر هوایی چون عوارض و مالیات بلیط هواپیما صحبت خواهیم کرد و سعی بر این است تا اطلاعات مفیدی در این زمینه به شما ارائه بدیم که چرا باید این مالیات را پرداخت کنیم و مبالغ دریافتی از این مالیات ها در کجا ها هزینه کرد خواهد شد. این مقاله از سفروایرانیان را تا انتها همراهی کنید و امیدواریم که مورد توجه شما قرار بگیرد.

عوارض و مالیات بلیط هواپیما

عوارض و مالیات بلیط هواپیما
Air ticket duties and taxes

یکی از فاکتور هایی که بر قیمت تمام شده خرید بلیط هواپیما تاثیر می‌گذارد، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده آن است. طبق قانون مسافران باید آن را پرداخت کنند و هزینه مالیات بر ارزش افزوده بر عهده مسافر می باشد. رقم این مالیات 9 درصد بوده و قیمت تمام شده بلیط هواپیما را افزایش می دهد.

راحت ترین شیوه برای خرید بلیط هواپیما خرید آن به صورت آنلاین می باشد و بلیط آنلاینی که خریداری می‌کنید فرقی از لحاظ قیمت با بلیطی که به شیوه های دیگر خریداری می‌شود، ندارد و گاها ممکن است در برخی مواقع شامل تخفیفاتی هم بشود.

مطابق متن صریح قانون سازمان هواپیمایی کشوری، تمام شرکت ‌های هواپیمایی داخلی و خارجی باید نسبت به رعایت قانون مالیات بر ارزش افزوده التزام عملی داشته باشند و رقم آن را به هزینه تمام شده بلیط‌ ها بیفزایند. سابقا و قبل از عملی شدن این قانون، بر مبلغ بلیط هواپیماها 5 درصد بابت عوارض شهرداری اضافه و در قیمت بلیط ها اخذ می شد.

پس متوجه شدیم که خرید بلیط هواپیما حدود 9 درصد مالیات دارد و پرداخت این مالیات هم بر عهده مسافر بوده و این امر سبب می شود تا هزینه تمام شده سفر با هواپیما کمی گران تر باشد. چنان چه در مورد شیوه محاسبه و هزینه کرد این مالیات کنجکاو هستید باید بدانید که 9 درصد از قیمت نهایی بلیط هواپیما مستقیم به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز می شود. از این مقدار این سازمان 1 درصد را به توسعه بهداشت و سلامت عمومی، چهار درصد آن را به شهرداری ‌ها و چهار درصد باقی‌مانده را به خزانه دولتی تخصیص می دهد.

در همین رابطه خوب است بدانید که بلیط پرواز های خارجی شامل قانون مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی نمی شوند و طبق قانون سازمان هواپیمایی کشوری، مالیات بر ارزش افزوده ویژه عرضه کالا و خدمات در داخل ایران بوده و پرواز های خارجی را شامل نمی شود. در بلیط‌ مسافرانی که به خارج از ایران سفر می‌کنند بر اساس قانون نباید از آن‌ ها مالیاتی اخذ شود. ممکن است برخی شرکت‌ های هواپیمایی از مسافران پرواز های خارجی هم رقم این مالیات را اخذ کنند که خلاف قانون می باشد و تخلف است.

شرکت هواپیمایی فروشنده بلیط قانونا باید اطلاعات و هزینه ‌ها را به صورت ریز و با جزییات در صورت حساب آورده باشد. به علاوه افزون بر مالیات بر ارزش افزوده موارد دیگری چون قیمت خالص بلیط، عوارض و تعرفه ‌هایی چون عوارض فرودگاهی، هلال احمر و نظارت بر ایمنی مسافران و …. به شکل مجزا بر قیمت تمام شده بلیط تاثیر گذار هستند و باید در صورت حساب درج شده باشند.

مقاله پیشنهادی : بهترین ایرلاین های جهان

چرا باید برای بلیط هواپیما مالیات پرداخت کنیم؟

عوارض و مالیات بلیط هواپیما
Air ticket duties and taxes

یکی از سوالاتی که طبیعتاً پیش میاید این است که اصلا چرا باید برای بلیط هواپیما و سفر های هوایی داخل کشور مالیات پرداخت کنیم. باید بدانیم که هزینه ‌های توسعه زیرساخت ‌ها به مسافران و همچنین تامین امنیت پرواز ها رو به افزایش هستند. به علاوه موارد همچنینی ممکن است به محیط زیست آسیب وارد کنند. به جهت رفع مشکلات این چنینی از مسافران سفر های هوایی عوارض و مالیات اخذ می شود تا پرواز ها با کیفیت و امنیت بالا انجام بگیرند.

شرکت‌ های هواپیمایی از مسافران خود 2 نوع بلیط اخذ می‌کنند. یکی از آن ‌ها تحت عنوان عوارض بلیط فرودگاهی عرضه می‌شود و با LP مشخص می شود. بلیط دیگر با عنوان بلیط عوارض هواپیما در اختیار مسافران قرار داده می شود و با نماد KU مشخص شده است. نماد KU مربوط به عوارض شهرداری می شود و معادل با شش درصد قیمت پایه بلیط می باشد. نماد LP عوارض فرودگاهی را نشان می دهد که مربوط به عوارض نظارت بر ایمنی مسافران است. هزینه کرد شما برای یک بلیط هواپیما، مجموع این هزینه ‌ها می باشد.

عوارض بلیط‌ های سفر خارجی به مسیر و شرکت ارائه دهنده خدمات بستگی دارد. در بلیط‌ سفر های خارجی چیزی با عنوان عوارض سوخت (IR) هم به چشم می خورد. چنان چه به هر علتی سفر شما لغو شود و خواهان استرداد بلیط هواپیما باشید ممکن است مجبور به پرداخت جریمه شوید. مبلغ جریمه صرفا از قیمت پایه بلیط کسر می گردد و مالیات و عوارض شامل جریمه نمی باشند.

عوارض و مالیات بلیط هواپیما
How to check the amount of duties and taxes on plane tickets

سوالات متداول

مقدار مالیات بر ارزش افزوده در سفر های خارجی چقدر می باشد؟

طبق قانون ابلاغی سازمان هواپیمایی کشوری، اخذ مبلغ مالیات بر ارزش افزوده که برابر با 9 درصد بهای بلیط می باشد مختص سفر های داخلی بوده و برای سفر های خارجی اخذ نمی شود و در صورت دریافت توسط شرکت های هواپیمایی تخلف است.

آیا هنگام استرداد بلیط مالیات و عوارض پرداختی هم شامل جریمه می شوند؟

هنگام استرداد بلیط معمولا مبلغی به عنوان جریمه کسر می شود که مربوط به قیمت پایه بلیط می باشد و شامل مالیات و عوارض آن نمی شود.

آیا طبق قانون پرداخت عوارض و مالیات پرواز بر عهده مسافر می باشد؟

طبق قانون مالیاتی کشور، مسافران موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می باشند و از این رو شرکت های هواپیمایی این مبلغ را بر قیمت تمام شده بلیط اضافه می کنند.

جمع بندی

سفر با هواپیما همیشه جذاب تر از سفر با سایر وسایل نقلیه بوده و دلیل آن را می توان در سرعت بالا سفر، امنیت و آسایش و رفاه آن دانست. برای سفر هوایی در داخل کشور و خرید بلیط آن طبق قانون مسافران موظف به پرداخت هزینه هایی چون مالیات و عوارض به علاوه قیمت پایه بلیط می باشند.

مالیات 9 درصدی که تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده بوده فقط در سفر های داخل ایران موضوعیت داشته و برای سفر های خارجی صدق نمی کند. درآمد های حاصله از منبع مالیات بر ارزش افزوده پرواز هم برای توسعه بهداشت عمومی، شهرداری و خزانه دولتی اختصاص پیدا می کند.

سایت سفروایرانیان با ارائه بهترین خدمات در رابطه با گردشگری و مسافرت در خدمت هموطنان داخل کشور به اقصی نقاط دنیا می باشد و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره کارشناسان ما بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *